I den här boken får vi möta Vänern och alla de 13 kommuner som omger vårt mäktiga innanhav. Med vackra bilder och en personlig text kring naturen och människorna på dessa platser tar naturfotografen Mikael Svensson och författaren Anna Säfsten med oss på en fascinerande resa genom städer, skogar, berg och vatten – och årstider.

Vi ser Karlstad från brädan i vattnet, upptäcker Gullspång från kajaken och känner på sjöns frusna kanter i Lidköping. Vi besöker Läckö Slott, cyklar mot toppen av Kinnekulle och hittar de bästa badplatserna ute på öarna.

Kommunerna som omger Vänern har var och en sin särart, samtidigt som alla är formade av sin specifika närhet till den stora sjön.

MIKAEL SVENSSON är frilansfotograf, bosatt i Mölndal. På jakt efter det perfekta ljuset bär han runt på sin kamerautrustning. Han har tidigare bland annat givit ut fotoböcker om Mölndalsån, Dalälven , Nordens längsta vattendrag och Delsjöområdet. Han är medlem i föreningen Naturfotograferna/N.

ANNA SÄFSTEN är naturvetare med intresse för rörelse, samtal och känslan som väcks i oss när vi kommer till en plats. Livet levs på cykel och i kontor, oftast med en kaffekopp nära till hands. Anna är uppvuxen vid Umeälven men bor idag vid Mölndalsån. Text och bild har alltid följts åt genom livet.

Svenska Fotografers Förbunds webbsida den 28 oktober 2019.

Vänern på bokmässan 2019 den 29 september 2019.

Vacker bok om Vänerns magi publicerad i Säffletidningen den 26 augusti 2019.

En kärleksförklaring till ett magiskt innanhav publicerad i NWT den 4 juni 2019.

Upptäck Vänern publicerad i Reslust / Expressen den 2 juni 2019.

Välarbetad guide till hemester publicerad i Mariestadstidningen den 27 juni 2019.

Recension från BTJ den 10 juli 2019.

Bokresan Vänern i tidningen Turist nr 4 / 2019.

Utgiven Maj 2019
ISBN 978-91-88435-83-5
Förlag Votum
Antal sidor 224
Format 240 x 270 mm
Band Inbunden
Mikael Svensson (foto)
Anna Säfsten (text)
Johan Sjödelius (form)