Bibliotekarien tipsar

Drömmarnas kaj, Göteborg. Foto: Mikael Svensson, www.mikaelsvensson.com

Den här veckan tipsar Bert Hoflund, huvudbiblioteket i Mölndal, om böcker som handlar om just Mölndal. Mölndalsån är ett ringaktat vattendrag. Den brukar verkligen inte anses som någon sevärdhet, utom möjligen när den svämmar över. Men nu har den fått sin upprättelse genom ett riktigt praktverk – ett som man kan lägga fram på salsbordet.

Den här veckan tipsar Bert Hoflund, huvudbiblioteket i Mölndal, om böcker som handlar om just Mölndal.

Mölndalsån är ett ringaktat vattendrag. Den brukar verkligen inte anses som någon sevärdhet, utom möjligen när den svämmar över. Men nu har den fått sin upprättelse genom ett riktigt praktverk – ett som man kan lägga fram på salsbordet. Mikael Svensson har fotograferat ån från dess källor uppe i västgötaskogarna och ända ut till Drömmarnas kaj på Hultmans Holme i Göteborg. Det har blivit en flott fotobilderbok, där ån visar sig gömma på både vackra naturscenerier och intressanta byggnadsverk. Agneta Tjäders text gör att vi får en heltäckande bild av åns betydelse både historiskt och i nutid.

Bert Hoflund, Mölndals huvudbibliotek (Mölndalsposten den 11 augusti 2010.)

Mikael Svensson

Jag bor i Mölndal och har naturen runt knuten. Jag behöver inte bege mig långt bort för att hitta de rena, enkla och grafiska motiven jag söker. Mycket handlar om tid, till slut kommer det där perfekta ljuset, det önskade ögonblicket. Det är inte turen eller slumpen som avgör, utan hängivenheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *