Bland slaskvatten, mjölkört och lite vilse i pannkakan

Våndsjöstugan, Dalarna

Att det inte alltid står rätt till är väl ingen större nyhet. Speciellt under stunder då vädret sätter stopp för fotografens framfart. I ren desperation letar han då efter motiv i fjällstugans närhet. En nygräddad pannkakas fascinerande mönster eller en bunt mjölkört vid slaskvattnet kan dämpa den allra värsta ångesten och vilsenheten.

Framförallt är det viktigt att ha tid på sig när man är ute i fält. För att lära känna omgivningen, insupa atmosfären och dels för att vädret oftast blir som det blir. Under vår vecka vid Våndsjöstugan fick vi känna på alla sorters väder, vilket egentligen är det optimala för en fotograf. Några bilder från veckans bildskörd kan ni hitta i min fotoblog mellan 10-16 augusti.

Trots att jag arbetat under tio år inte alltför långt bort från Stor-Våndsjön så var detta mitt första besök här. Ett stiglöst fiske eldorado där vi generat smög omkring med vår tonfisk konserv och sniffade “schmutzwasser”.

Nu har tvättmaskinen snurrat färdigt här hemma och det är dags att byta älv och avrinningsområde…

Mikael Svensson

Jag bor i Mölndal och har naturen runt knuten. Jag behöver inte bege mig långt bort för att hitta de rena, enkla och grafiska motiven jag söker. Mycket handlar om tid, till slut kommer det där perfekta ljuset, det önskade ögonblicket. Det är inte turen eller slumpen som avgör, utan hängivenheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *