Skip to content

Fine Art Prints

Beställ tavlor, tapeter eller förstoringar

Samarbeter med ProFormat, ett Umeåbaserat företag som producerar tavlor och tapeter på marknadens finaste material. Nu går det att beställa de bilder jag lägger upp på min blogg med direktlänk till ProFormat. Vid beställning kommer ni transporteras direkt till ProFormats webbsida där produkt, storlek väljs och även betalning kommer att ske.

Canvastavla – en klassiker som aldrig blir tråkig.

-En matt finnish
-Monterat på kilram, går att efterspänna
-Bleks inte eller gulnar med åren

Canvas eller målarduk som det heter på svenska är en tjock och fin ytbehandlad bomullsduk. Strukturen är precis som en välgrunderad målarduk. Hållbarheten på vår Canvas är mycket god. I test uppmätt av Wilhelm Imaging Research håller vår Canvas omkring 100 år. Canvas är perfekt för bilder som man ger lite större värde eller som exempelvis ska vara en finare detalj i en inredning. Ett minne som kommer att bestå under lång tid.

Canvasduk spänns över en kilram av trä. Vi lagerhåller kilram i var 5:e cm från 30 till 150cm. Monteringar gör vi upp till 110 x 150 cm för normal leverans inom Sverige och ännu större med specialleverans. För din trygghets skull tar vi alltid ansvar för att tavlor levereras hela till dig.

Dibondtavla – får dina bilder att sväva på väggen.

-3mm tjock skiva med svart gavel
-Distanslist 2cm färdigmonterad
-Klar att hängas på vägg

Vår dibondtavla printas på Ilfords högkvalitativa papper Smooth Pearl och monteras på en 3mm aluminiumkompositskiva. På baksidan monterar vi en aluminiumram som fungerar som stabilisering och upphängning. Du hänger enkelt upp tavlan med denna och bilden ser ut att sväva 2cm från väggen.

Tavlorna finns i 4 standardstorlekar i vårt ordersystem men du kan också välja valfritt papper och valfri storlek om du önskar annorlunda utförande. Max storlek vi kan producera dessa är 100×150 cm. Möjlighet finns som tillval att laminera ytan med högblankt laminat eller en matt yta. Laminatet skyddar ytan mot smuts, repor osv. samt gör den avtorkningsbar.

Fototapet – äkta non-woven fototapet.

-Non-woven
-45cm breda vådor
-Easy-up

Fototapeter har blivit en stor inredningstrend under de senaste åren, särskilt idag när man kan skapa sin egen fototapet. Fototapeten monteras enkelt genom att man först lägger s.k. ”Non-Woven” klister på väggen. Därefter sätter man upp vådorna och styr dem rätt. Inget överlapp behövs varpå skarvarna knappt syns. Vådorna behöver inte ligga och svälla innan montering. Våderna levereras väl uppmärkta hur de ska sättas. Tapeten är fri från lösningsmedel och miljöfarliga ämnen. Den är helt nedbrytningsbar och klistras upp på väggen med vattenbaserat lim.

Inramad Veronatavla – klar att hänga på väggen.

-Matt yta
-100% bomullsbas
-Oblekt, syrafri och arkivbeständig

Vårt färdiga kit med en klassisk inramning med svart Tranåslist. Din bild monteras på en KapaFix-skiva och ramas sedan in. Bakpå monterar vi en stadig vajer för upphängning. Pappret vi printar på i paketlösningen är Verona med en fin lyster. Tavlorna säljs i några fasta format för att kunna hålla priset i en lägre nivå. Vill du ha full kontroll på storlek och papper börjar du istället i vårt ordersystem att välja papper, sedan skiva och ramlist. Priset blir då något högre men vi skräddar allt efter ditt önskemål.