Delsjöområdet

Lilla Delsjön, Delsjöområdet

Följ med till en av storstadens oaser. Nära Göteborg, men fjärran från trafik och avgaser. Delsjöområdet väntar på dig. Fotografen Mikael Svensson och författaren Anders Ejdervik har gjort turer i området. De har sökt sig in från entréer runt Delsjöområdet och besökt platser både nära väg och långt in i skog och mark.

Med storslagna bilder och berättande text tar de dig med på vandringar och cykelturer i tätortsnära vildmark. De visar dig till sina smultronställen. Den här boken bygger på deras upplevelser, blandat med fakta om området.

I Delsjöområdet kan du höra sjungande isar i vinterns kyla och glädjas åt glittrande vatten i sommarens hetta, lyssna till fågelsången och njuta av naturen och årstidernas växlingar. Delsjöområdet är välbesökt. Över en miljon besök under ett år, men du behöver inte trängas. Området är stort och smultronställena är många.

Mikael Svensson, fotograf.

Mikael Svensson är en frilansfotograf med sinne för natur och vatten. På konstant jakt efter det perfekta ljuset släpar han runt på stativ och objektiv. Han har tidigare bland annat givit ut fotoböcker om Mölndalsån, Dalälven, Nordens längsta vattendrag och är medlem i föreningen Naturfotograferna. 

Anders Ejdervik, författare.

Anders Ejdervik är NO-lärare och skribent. Han är bosatt i Grövelsjön och Göteborg och har bland annat skrivit böcker om Grövelsjön. Han har utbildat naturguider och är anlitad som föreläsare, moderator och färdledare.

LÄNKAR

Vårt bokprojekt på facebook
Delsjöbilder från bloggen
Delsjöområdets historia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *